Bananfluer

Bananflueplage? Slik kan Dynatrap DOT redde ditt kjøkken!

Bananfluer, også kjent som fruktfluer, har en irriterende tendens til å invadere kjøkkenet, spesielt om høsten mellom september og november. Deres tilstedeværelse kan være plagsom og skjemmende, men heldigvis har Dynatrap lansert en smart løsning for å bekjempe dette raske og plagsomme problemet – Dynatrap DOT bananfluefelle.

Hvorfor får man bananfluer i hus?

Bananfluer trives spesielt godt i områder der det er råtten eller halvråtten frukt, skvetter av øl og vin, sur melk, avløpsvann og lignende. De kan komme inn gjennom åpne vinduer eller bli med frukt, tomflasker eller annet der egg eller larver allerede finnes. Folkehelseinstituttet (FHI) påpeker også at fruktfluene tiltrekkes av gjæringsprodukter som f.eks. eddik og alkohol, dermed kan vi ofte se dem vandre langs kanten av øl- og vinglass. Drosophila repleta, en spesifikk type fruktflue, utvikles også i kloakk, så de kan også komme gjennom avløpsrørene.

Hvordan bananfluer formerer seg så raskt

Fruktfluer har en imponerende formeringsevne. En enkelt hunn kan legge flere hundre egg, og disse klekker allerede etter én til to dager. De gulhvite larvene, med to karakteristiske åndetuber på bakkroppen, spiser nær overflaten på det gjærende emnet, mens åndetubene når overflaten og sørger for lufttilførsel. Etter bare fem til seks dager er larvene ferdig utvokst. De krabber deretter mot tørrere omgivelser for å forpuppe seg. Etter tre til fire dager klekker de som voksne fluer, og kun ett døgn senere kan hunnen legge nye egg. Ved romtemperatur kan hele livssyklusen fra voksen til ny voksen ta kun 10 til 15 dager. Dette raske reproduksjonssykluset gjør at fruktfluene kan dukke opp i store mengder på kort tid, spesielt når næringstilgangen er til stede.

Dynatrap DOT bananfluefelle – En effektiv løsning

Dynatrap DOT bananfluefelle skiller seg ut som en smart og enkel løsning for å takle bananflueproblemet. Den bruker UV-lys for å tiltrekke seg bananfluene og et effektivt limkort for å fange dem. Apparatet er enkelt å bruke – sett bare limkortet inn i Dynatrap DOT og plugg det i en vanlig stikkontakt. Limkortet er plassert slik at du slipper å se på de fangede fluene, og når det er fullt eller etter 3 uker, kan det enkelt byttes ut. Det er også viktig å huske på at rengjøring også er et viktig steg for å bli kvitt fruktfluene, spesielt søl fra søte mat- og drikkevarer, og ofte tømme søppel, pant og tomflasker.

Fordeler med Dynatrap DOT:

 

Bananfluer kan raskt bli et plagsomt problem på kjøkkenet, spesielt på grunn av deres raske reproduksjonsevne. Dynatrap DOT bananfluefelle gir deg en enkel og effektiv løsning. Med sin kombinasjon av UV-lys og limkort, kan Dynatrap DOT bidra til å gjøre kjøkkenet ditt fritt for bananfluer, slik at du kan nyte matlagingen uten forstyrrelser. Invester i din komfort og hygiene – ta kontroll over bananflueproblemet med Dynatrap DOT bananfluefelle i dag!